Aan de slag met natuurbeleving

Verbeter je natuurbeleving

Beleef de natuur optimaal met hoofd, hart en handen

Wat is natuurbeleving?
Het voorbij zien trekken van de wolken hoog in de lucht, het opsnuiven van geuren, het voelen van ruwe schors of zacht mos, het ontdekken van allerlei planten en dieren, het genieten van een mooie zonsopkomst of – ondergang. Iedereen maakt deze ervaringen weleens mee en geniet er van. Natuurbeleving is het nog bewuster ervaren van de natuur met gebruikmaking van al je zintuigen: zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zelfs het evenwichtsorgaan kunnen we hierbij gebruiken.

Door de natuurbeleving te verbeteren krijgen we spelenderwijs weer een binding met de natuur. Het zorgt voor ontspanning, heeft positieve invloed op de concentratie en bevordert de creativiteit.

Beleef de natuur nog beter!
We starten de workshop met een korte inleiding met wat theorie over het belang van natuurbeleving voor ons welbevinden en waaraan goede natuurbelevingswerkvormen voldoen. Daarna gaan we praktisch aan de slag. Afwisselend actief of juist verstillend en zowel individueel als in een groep. Eén ding is zeker: alle zintuigen komen aan bod!