Basiscursus Vogelen

Basiscursus Vogelen

Vogels zijn overal en altijd aanwezig en, met enige oefening, gemakkelijk te herkennen. Wil je graag buiten vogels gaan kijken maar weet je niet hoe te beginnen? Wil je eens mee op een vogelreis, maar ben je bang nog te weinig te weten? Dan is deze cursus vogels kijken voor beginners iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je de basis van vogelen en zal je zien dat je snel bedreven en bevlogen raakt.

De cursus gaat uit van de 25 meest algemeen voorkomende vogelsoorten in Nederland. Je maakt kennis met diverse aspecten van de vogelwereld, zoals gedrag, voedsel, biotoop, vogeltrek, nestbouw en broeden. Na afloop weet je meer over het fenomeen ‘vogelen’ en hoe je dat aanpakt, bovendien kun je de meeste algemene soorten herkennen.

Hoe?
Het leuke van vogels is dat ze overal in Nederland voorkomen en gemakkelijk zijn waar te nemen. Uitgangspunt is dat je een cursus volgt waarbij je kennismaakt met de vogels in je eigen omgeving. Juist door dicht bij huis naar vogels te kijken kun je gemakkelijk blijven oefenen. Dat is de manier om geleidelijk een echte vogelaar te worden! Deze professionele cursus wordt gegeven door ervaren SNP vogelgidsen en bestaat uit theorie (’s morgens) en praktijk (’s middags).

Waarom?
Als je de naam van de vogels weet ga je er meer van genieten. Als niet-vogelaar is het lastig om te beginnen. In vogelboeken staan honderden algemene en zeldzame vogelsoorten dwars door elkaar heen. Als je naar buiten gaat heb je geen idee welke je gaat zien en welke niet. Een goede basiscursus biedt uitkomst. Vandaar deze dagcursus vogels herkennen voor beginners. Na afloop ken je de meest algemene soorten. Je leert een verrekijker te gebruiken en kunt vlot overweg met je nieuwe vogelgids.

Categorie

Natuur

Duur cursus

Dagcursus

Plaats

Gasterij Leyduin / Huis Leyduin Vogelenlzang

Prijs

65,- euro

Data

De planning voor dit seizoen wordt op korte termijn bekend.