Magisch Landschap & Nacht

Fotografie cursus Schiermonnikoog

Magisch Landschap & Nacht

Introductie

Tijdens deze wadden fotocursus ga je op ontdekkingstocht naar de grote diversiteit van het kleinste bewoonde waddeneiland, Schiermonnikoog. In een lang weekend ontdek je alle facetten van het eiland en krijg je een beeld van misschien wel het mooiste Waddeneiland! Je bent alleen maar buiten en zal wellicht de elementen moeten trotseren, maar wat is er nou lekkerder dan met een gezonde blos de zeelucht opsnuiven en thuiskomen met prachtige beelden?

De nadruk ligt op het ontdekken van het prachtige Waddeneiland en Nationaal Park Schiermonnikoog. Tijdens het weekend gaan we de verschillende landschappen van Schiermonnikoog laten zien. We gaan daarbij de volgende gebieden in: de kwelder, het groene strand, duinvalleien, bossen, westerplas, noordzeestrand en het wad. Deze 3 daagse cursus focust zich op landschapsfotografie met natuurlijk zonsopkomsten en -ondergangen en nachtfotografie op de donkerste plek van Nederland!

Programma

Deze cursus duurt van vrijdag 10:00 tot zondag 14:00 uur.

Dag 1, vrijdag – Rond de Westerplas en klein Zwitserland

In deze reis is uitgegaan van de vrijdagmorgen boot van 9:30. Na aankomst staat Johan op je te wachten op de veerdam met de huurfietsen (luxe fietsen met 7 versnellingen). Je bagage wordt vervoerd naar het pension, wij nemen de fiets en gaan op weg langs de wadkant, genietend van het wad, de vogels en de dijk. In het pension starten we met de eerste presentatie over landschapsfotografie en in de middag doen we een wandeling rond de Westerplas en klein Zwitserland, de duinvalleien in de noordwest hoek. Na, hopelijk, een intens kleurrijke zonsondergang staat de avond in het teken van de vuurtoren voor een sessie nachtfotografie.

Dag 2 – Kwelders en duin

De vroege vogels hebben de zon al zien opkomen boven het strand. In de ochtend fietsen we via de vele kwelderplasjes naar de Kobbeduinen voor een uitzicht rondom. We gaan daarna verder via de noordkant, langs Nederlands mooiste strand (!) en doen eventueel de Wassermannbunker aan voor een panoramabeeld over het hele eiland. Na zonsondergang gaan we in de avond we de resultaten van de afgelopen twee dagen bespreken.

Dag 3 – Keuze onderwerp en terugreis

Vandaar is vrije keuze voor iedereen. Vóór het ontbijt heb je de zonsopkomst wellicht al vastgelegd en na het ontbijt kun je de ochtend besteden aan datgene waar de interesse ligt, wat we nog niet hebben kunnen doen wegens weersomstandigheden of waar we nog graag naar terug willen. Je levert de fiets in het dorp in bij de verhuurmaatschappij en gaat op eigen gelegenheid met de bus terug naar de boot die vertrekt om 16:30.

NB. Het definitieve programma hangt echter af van de weersverwachtingen, de eb/vloed getijden en je eigen wensen. Ter plaatsen stellen we gezamenlijk het definitieve programma vast!

Inbegrepen

Inbegrepen:

  • Accommodatie
  • Volpension
  • Huurfiets
  • Bagagevervoer heenweg
  • Digitale readers

Niet inbegrepen:

  • Bootreis
  • Drankjes tijdens avondmaaltijd
  • Persoonlijke uitgaven
Natuurfotograaf Johan van der Wielen

Johan van der Wielen

Reisleider Fotografie en Oriëntatie
Categorie

Fotografie

Duur cursus

Meerdaagse Cursus

Plaats

Schiermonnikoog, Friesland

Prijs

445,- euro

Data
26 juni 2020
15 Vrije plaatsen

Deze workshop is alleen boekbaar op aanvraag. Mail hiervoor naar marketing@snp.nl.