Wadden Masterclass

Fotografie cursus Schiermonnikoog

Wadden masterclass

Introductie

Beheers je de fotografische techniek en heb je inmiddels genoeg ervaring in landschapsfotografie, macrofotografie of dierfotografie, maar bekruipt je het gevoel van ‘wat nu?’, ‘waar doe ik het voor?’ en ‘doe ik niet steeds hetzelfde?’. Wil je graag blijven fotograferen, maar wil je iets meer, extra verbreding en verdergaan dan een fraai stockbeeld? Iets met je foto’s vertellen, een boodschap uitdragen of juist verder ontwikkelen in een eigen stijl? Wat is mijn handtekening? Hoe kan ik werken vanuit een plan en een visie, op pad gaan met een doel i.p.v. maar te kijken wat je tegenkomt? Niet alleen maar gaan in de perfecte omstandigheden maar het zien van mogelijkheden in alle omstandigheden. Kortom, misschien zoek je wel verdieping en een nieuwe dimensie aan je fotografie.

Hiermee gaan we aan de slag, vóór en tijdens een 3 daagse cursusweekend op het prachtige Waddeneiland en Nationaal Park Schiermonnikoog. . Je gaat een eigen project bedenken, dit vooraf vormgeven, doelen stellen en tijdens het weekend onder begeleiding uitvoeren. Na afloop is er een afsluitende bijeenkomst in november waar alle resultaten worden gedeeld.

Programma

De cursus duurt van vrijdag 10:00 tot zondag 14:00 uur

Dag 1, vrijdag – Rond de Westerplas en klein Zwitserland

In deze reis is uitgegaan van de vrijdagmorgen boot van 9:30. Na aankomst staat Johan je op te wachten op de veerdam met de huurfietsen (luxe fietsen met 7 versnellingen). Je bagage wordt vervoerd naar het pension, wij nemen de fiets en gaan op weg langs de wadkant, genietend van het wad, de vogels en de dijk. In het pension starten we met de eerste presentatie over macrofotografie en in de middag doen we een wandeling rond de Westerplas en klein Zwitserland, de duinvalleien in de noordwest hoek voor de duizenden orchideeën, parnassia en andere waddenplanten. Na, hopelijk, een intens kleurrijke zonsondergang staat de avond in het teken van de vuurtoren voor een sessie nachtfotografie.

Dag 2 – Kwelders en duin

In de ochtend fietsen we via het wad en de de vele kwelderplasjes naar de Kobbeduinen voor een uitzicht rondom. In de kwelder vertelt Johan het verhaal van het Engels gras en ruik je de speciale geur van de zeealsem. We gaan daarna verder via de noordkant, langs Nederlands mooiste strand (!) en stoppen bij de vele duinpannetjes op zoek naar de eerste moerapswepsenorchis. Na zonsondergang gaan we in de avond we de resultaten van de afgelopen twee dagen bespreken.

Dag 3 – Keuze onderwerp en terugreis

Vandaar is vrije keuze voor iedereen. Vóór het ontbijt heb je de zonsopkomst wellicht al vastgelegd en na het ontbijt kun je de ochtend besteden aan datgene waar de interesse ligt, wat we nog niet hebben kunnen doen wegens weersomstandigheden of waar we nog graag naar terug willen. Je levert de fiets in het dorp in bij de verhuurmaatschappij en gaat op eigen gelegenheid met de bus terug naar de boot die vertrekt om 16:30.

NB. Het definitieve programma hangt echter af van de weersverwachtingen, de eb/vloed getijden en je eigen wensen. Ter plaatsen stellen we gezamenlijk het definitieve programma vast!

Inbegrepen

Inbegrepen:

  • Accommodatie
  • Volpension
  • Huurfiets
  • Bagagevervoer heenweg
  • Digitale readers
  • Eindpresentatie bij Berghuis

Niet inbegrepen:

  • Drankjes tijdens avondmaaltijd
  • Persoonlijke uitgaven
Natuurfotograaf Johan van der Wielen

Johan van der Wielen

Reisleider Fotografie en Oriëntatie
Categorie

Fotografie

Duur cursus

Meerdaagse Cursus

Plaats

Schiermonnikoog, Friesland

Prijs

445,- euro

Data
04 september 2020
15 Vrije plaatsen
03 september 2021
15 Vrije plaatsen

Deze cursus is alleen boekbaar op aanvraag. Mail hiervoor naar marketing@snp.nl