Paddenstoelen in de Noordoostpolder - flitstechnieken

Workshop Paddenstoelen in het Waterloopbos – flitstechnieken

Leer paddenstoelen fotograferen en omgaan met flitstechnieken tijdens deze veldworkshop

Waar jarenlang het gebruik van flitsers binnen natuurfotografie ‘not done’ was lijkt er nu een opmars in het creatieve gebruik van flitslicht bij alle takken van de natuurfotografie. Flitsen maakt het mogelijk om je licht volledig in eigen hand te hebben, de juiste dosering van invullicht, tegenlicht of juist strijklicht. Waar je op een zonnige dag gebonden bent aan de lichtval van de zon kun je met flitsen in een donkere omgeving volledig je eigen artistieke beelden creëren. Toch is flitsen niet eenvoudig, zeker niet als je gebruik gaat maken van de flits los van de camera, of zelfs gaat werken met meerdere flitsers om verschillende lichtvallen in te zetten voor het belichten van je onderwerp.

We bouwen de workshop langzaam op en beginnen met één flitser. We kijken wat er gebeurt als je die op de camera laat zitten en hoe je dan het omgevingslicht en flitslicht mooi op elkaar af kunt stemmen zodat je geen platgeflitst onderwerp hebt. Daarna kijken we wat er gebeurt als je de flitser los van de camera gaat plaatsen (draadloos of bedraad), waar kun je hem plaatsen en wat zijn de effecten van de verschillende posities. Hoe stel je de flitser in, denk aan ‘power’ maar ook aan ‘zoom’, we kijken naar het verschil tussen manueel en ETTL en maken gebruik van diffusers of softboxen om het licht zachter te maken en/of te verspreiden. Een reflectiescherm kan helpen om extra licht vanaf de andere kant in te zetten maar we gaan ook kijken wat er gebeurt als je een tweede of misschien zelfs derde flitser erbij zet. Hoe werk je met meerdere flitsers, hoe stel je ze in en hoe kun verschillende lichtvallen creëren.

Categorie

Fotografie

Duur cursus

Dagcursus

Plaats

Marknesse

Prijs

109,- euro

Data

Helaas zijn er momenteel problemen met de betalingen. Mocht je deze cursus willen boeken, stuur dan een mail naar marketing@snp.nl.

Deze cursus wordt begeleid door:

Johan van der Wielen

Johan van der Wielen

Cursusleider Fotografie