Excursie Betuws Wijndomein

Wijnwandelexcursie Betuws Wijndomein

Wandeling door het bijzondere landschap van de Betuwe en wijnproeverij op Betuws Wijndomein 

Introductie

Wandeling vanuit een café bij station Geldermalsen van 13 km door het bijzondere landschap van de Betuwe. Een heerlijk uitgebreide lunch bij Grand Café de Hofhouding én een wijnproeverij op het Betuws Wijndomein.

Het wijndomein
Het wijngoed Betuws Wijndomein is gelegen zuidwest van Erichem. Met veel respect voor de natuur en veel oog voor kwaliteit bewerken Diederik Beker en Arina van Leenen hier hun 6 hectare grote wijngaard. In 2004 is de wijngaard aangepland door Diederik, die een van de beste wijnboeren is in Nederland. Diederik werkt met hybride druivenrassen: druiven die special gekweekt zijn voor ons koele, vochtige klimaat. Zo heeft hij onder andere de rode regent, de cabernet cortis en de witte johanniter en solaris.

Programma

09.30 – 09.45 uur: ontvangst in een café in de buurt van station Geldermalsen
18.00 uur: einde terug bij station Geldermalsen

Na ontvangst maken we een gevarieerde wandeling door de groene, lieflijke Betuwe. Vanuit Geldermalsen lopen we via asfaltweggetjes langs veel fruitbomen en boerderijen. Dan volgt een 2 km lang graspad langs slootjes, weilanden en bossen. Via natuurgebied de Tichelgaten en natuurbad de Put bereiken we het historische ommuurde vestingstadje Buren.
Op het terras van Grand Café de Hofhouding worden we ontvangen met een glas bubbels. We genieten van een heerlijke lunch met salades, rijkelijk belegd boerenbrood en nog veel meer.
Na Buren met zijn monumentale huizen lopen we over landweggetjes en paden door de weilanden en bereiken we het vredige dorp Erichem. Via een graspad (denk dus aan waterdichte schoenen!) arriveren we op het Betuws Wijndomein. Daar ontvangt Diederik Beker ons. Diederik of Arina leidt ons rond door het domein en er volgt een gezellige wijnproeverij tussen de wijnranken. Bij de proeverij worden streekkazen (mosterdkaas!) en stokbrood geserveerd.
Een taxibusje brengt ons terug naar station Geldermalsen.

Inbegrepen

Inbegrepen:
– Uitgebreide lunch met bubbels en een goed glas wijn
– Wijnproeverij van uitstekende wijnen

Locatie

Plaats: Geldermalsen

De Betuwe
De Betuwe is een streek tussen de rivieren de Nederrijn, de Lek en de Waal in de Nederlandse provincie Gelderland. Vooral opvallend in het landschap van de Betuwe is de afwisseling van oude rivierlopen, die op verschillende plekken in het landschap nog herkenbaar zijn. Daarnaast staat de Betuwe vooral bekend om zijn grootschalige tuinbouw.

Categorie

Natuur

Duur cursus

Dagcursus

Plaats

Geldermalsen

Prijs

85,- euro

Data
26 juli 2020
20 Vrije plaatsen

Helaas zijn er momenteel problemen met de betalingen. Mocht je deze cursus willen boeken, stuur dan een mail naar marketing@snp.nl.

Deze workshop wordt begeleid door:

Els Groot

Vinoloog