Wijnwandelexcursie Domaine de Brabantse Wal

Wijnwandelexcursie Domaine de Brabantse Wal

Wandeling door bijzonder landschap van Kalmthoutse Heide en wijnproeverij op Domaine de Brabantse Wal

Introductie

Wandeling vanuit een restaurant van 8,5 km heen en 6,5 km terug van Putte naar Ossendrecht door het bijzondere landschap van de Kalmthoutse Heide. Wijnproeverij en heerlijke aspergelunch op Domaine de Brabantse Wal, met bekroonde wijnen.

Het wijndomein
Domaine de Brabantse Wal is opgezet door Paul Bosse die sinds een paar jaar enthousiast deeltijd wijnboer is. In 2012 heeft hij de wijngaard aangeplant met de witte druivenrassen johanniter, souvignier gris en solaris. Een bescheiden wijngaard waar twee zeer goede wijnen worden gemaakt: Klein Wonder, een monocepage (wijn van één druivenras) van souvignier gris en Groot Geluk, gemaakt van johanniter en solaris.

Bij de “Wijnkeuring van de Lage Landen 2018” werd Klein Wonder voor het tweede jaar op rij met een gouden medaille bekroond; Groot Geluk ontving een zilveren medaille.

Programma

10.30 uur: verzamelen bij restaurant De Heusche Bollaert middenin de bossen
17.30 uur: einde terug bij de Heusche Bollaert

Na een kop koffie of thee vertrekken we wandelend over de heide richting Ossendrecht, naar Domaine de Brabantse Wal, waar we na 14.15 uur aankomen.
Paul leidt ons rond en vertelt over zijn recente passie: wijnboer zijn. Dan volgt een heerlijk aspergelunch: asperge soep, een hoofdgerecht met asperges en koffie met lekkers na. Wat drinken we daarbij? Natuurlijk Groot Geluk! Maar we proeven ook van het Kleine Wonder en van de Brabantse Walnootlikeur.

Inbegrepen

Inbegrepen:
– Lunch
– Wijnproeverij
– Koffie

Locatie

Plaats: Ossendrecht

De Brabantse Wal
De Brabantse Wal is de benaming voor de verhoogde rand (zo’n 30 km lang) tegen de grens met Vlaanderen en Zeeland. Vooral opvallend in het landschap van de Brabantse Wal is de steilrand: een plotselinge overgang van de laag gelegen zeeklei naar de hoger gelegen zandgronden. Deze rand slingert van Ossendrecht langs Hoogerheide, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Halsteren tot Steenbergen. Het is een ‘aardkundig waardevol gebied’ vanwege zijn schoonheid en vergezichten. Van deze zandgrond komen uitstekende asperges met de BOB kwalificatie. Het is geen toeval dat de asperges wonderbaarlijk goed combineren met de wijn Groot Geluk, want die is er qua smaak speciaal op afgestemd!

Categorie

Natuur

Duur cursus

Dagcursus

Plaats

Ossendrecht

Data
03 mei 2020
15 Vrije plaatsen

Helaas zijn er momenteel problemen met de betalingen. Mocht je deze cursus willen boeken, stuur dan een mail naar marketing@snp.nl.

Deze workshop wordt begeleid door:

Els Groot

Cursusleider Wijnwandelexcursies