• GPS

Workshop GPS

Workshop GPS Steyl

Satellietnavigatie in de praktijk vanuit diverse cursuslocaties

Introductie

Bijna iedereen is inmiddels bekend met het begrip GPS, maar hoe ga je ermee om? Door middel van praktijkopdrachten en oefeningen leer je de principes van de GPS kennen. In het eerste deel van deze cursus kom je meer te weten over de werking van het GPS-systeem en leer je de GPS-ontvanger goed kennen. Door er veel mee te werken raak je al snel thuis in de (hoofd-)menu’s en functies van dit apparaat. Je leert punten in het veld vast te leggen om vervolgens met behulp van de GPS van waypoint naar waypoint te navigeren en deze terug te zoeken op een kaart. Ook leer je een GPS te gebruiken als voorbereiding op een tocht. Je leert punten op een kaart als ‘waypoint’ in te voeren in de GPS.

Een deel van de cursus wordt besteed aan de mogelijkheden van digitaal kaartmateriaal en het gecombineerde gebruik van de GPS en computer/smartphone. Je krijgt een demonstratie van een veelgebruikt computerprogramma waarmee je zelf gescande kaarten kunt gebruiken en hier routes op kan terugzien of uitzetten. Door de vele oefeningen vormt deze cursus een goede voorbereiding op het zelfstandig gebruik van een GPS tijdens je tocht. Kortom, alle do’s and don’ts!

Tijdens de cursus wordt gewerkt met de Garmin 66 GPS.

Programma
  • Start met korte uitleg over systeem en gebruik van hoofdmenu’s
  • Pauze
  • Naar buiten voor kennismaking met de mogelijkheden van GPS: tracks, waypoints, backtracking
  • Gridsystemen en werkwijze GPS in combinatie met gedetailleerde topografische kaart
  • Digitaal GPS-gebruik

Je wordt om 10.00 uur verwacht op de cursuslocatie. De dag eindigt om 17.00 uur.

Inbegrepen

Inbegrepen:
– Gebruik kaartmateriaal
– Gebruik GPS-ontvanger
– Koffie of thee

Niet inbegrepen:
Er is geen lunch (koffie en thee wel aanwezig) bij deze cursus inbegrepen. Wel kun je ter plaatse evt. een broodje kopen.

Reviews

‘’Een aanrader om deze workshop te doen! Niet alleen voor beginners maar ook voor mensen die al langere tijd gebruik maken van een GPS.’’

‘’Fijne cursus als je nog niet veel ervaring hebt met GPS. Echt basic’’

Categorie

Orientatie

Duur cursus

Dagcursus

Plaats

Jochumhof, Steyl (L)

Prijs

65,- euro

Data

Helaas zijn er momenteel problemen met de betalingen. Mocht je deze cursus willen boeken, stuur dan een mail naar marketing@snp.nl.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen