Workshop Nachtfotografie Schokland in the dark

Workshop nachtfotografie

Workshop Nachtfotografie Schokland in the dark

Nachtfotografie is één van de meeste spectaculaire en speciale manieren van (natuur)fotografie. In het donker is het spelen met techniek, spelen met (afwezigheid van) licht en ontdekken van tal van nieuwe mogelijkheden, sferen en indrukken. Nachtfotografie in Nederland is echter steeds moeilijker. Niet alleen mogen we nergens het bos in na zonsondergang maar ook is er zóveel lichtvervuiling dat foto’s van bijv. hemellichamen bijna nergens meer goed te maken zijn.

In de koude winternacht ga je aan de slag met het nachtelijke licht. De maan komt pas op ver na middernacht, wat betekend dat je kan geniete van een hopelijk kraakheldere avond. Een avond vol spanning en sfeer, aan de slag met leren kennen van je camera, de specifieke technieken van avond- en nachtfotografie, ontdekken hoeveel licht er eigenlijk nog is en wat voor sferen die brengen, spelen met bewegende hemellichamen en het ontdekken van het donker in het beeld.

Theorie en praktijk

De workshop vindt in zijn geheel buiten in het veld plaats. Tijdens de workshop worden er op diverse moment theorie in het veld  behandeld en deelnemers begeleid. Er vindt geen aparte theorie moment vooraf plaats maar je ontvangt wel een uitgebreide reader vooraf.

De volgende onderdelen worden tijdens de avond/nacht behandeld:

  • Wat kun je fotograferen in het donker
  • Basisinstellingen van de camera: diafragma, sluitertijd, ISO
  • Overige instellingen van de camera
  • Scherpstellen in het donker
  • Sterren, hemellichamen, de maan
  • Spelen met (hulp)licht
  • Werken met stilstaande of juist draaiende sterrenhemel
Categorie

Fotografie

Duur cursus

Avond Cursus

Plaats

Urk, Flevoland

Prijs

125,- euro

Data

Helaas zijn er momenteel problemen met de betalingen. Mocht je deze cursus willen boeken, stuur dan een mail naar marketing@snp.nl.

Johan van der Wielen

Johan van der Wielen