Maak kennis met de SNP Outdoor School

Goed voorbereid op reis? Of wil je gewoon meer leren over vuur maken, fotografie of vogelen? Geef je dan op voor een van de workshops of cursussen van de SNP Outdoor School. Tijdens deze workshops leer je van een expert alles wat je wilt en moet weten over een bepaald thema. De SNP Outdoor School biedt een gevarieerd aanbod workshops en cursussen aan in verschillende categorieën:

  • Orientatie (bijv. Kaart en Kompas en GPS)
  • Natuur (Vogelen)
  • Fotografie

Bekijk ons aanbod bij ‘cursussen‘.

Over SNP Natuurreizen
SNP werd ooit – in 1984 – opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten. Sindsdien reizen steeds meer mensen met ons naar de mooiste plekken van de wereld. We zijn de specialist in actieve en avontuurlijke vakanties wereldwijd. Denk hierbij aan wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties rondreizen en meer. Wil je meer weten over het reizen met SNP? Kijk op snp.nl.

Oppad.nl
Vanaf 2018 is SNP Natuurreizen de inspirator achter het outdoor platform Oppad.nl. Je vindt hier alle inspiratie en achtergrondinformatie op het gebied van wandelen en fietsen:

   • Mooie reisverhalen
   • Praktische tips voor onderweg
   • Informatie over je reisbestemming

Johan van der Wielen

Johan van der Wielen

Cursusleider Fotografie

Professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen begeleidt een tal van fotografiecursussen zoals macrofotografie en nachtfotografie. Johan heeft vele jaren ervaring in het geven van workshops en cursussen op het gebied van fotografie en maakt je graag enthousiast in het prachtige vakgebied van fotografie. Daarnaast begeleidt Johan ook fotoreizen bij SNP, bijvoorbeeld naar de Lofoten en Finland.

Frank van Groen

Frank van Groen

Cursusleider Vogelen

Frank van Groen is werkzaam bij een ecologisch adviesbureau en houdt zich daar onder meer bezig met (de coördinatie van) vogeltellingen. Daarnaast begeleidde Frank voor SNP tal van vogelreizen in Europa en daarbuiten. Al meer dan tien jaar organiseert Frank elk jaar een goed bezochte vogelcursus in zijn woonplaats. Vol enthousiasme probeert Frank zijn liefde voor natuur in het algemeen en vogels in het bijzonder op zijn reisgenoten en cursisten over te brengen.

Willem D A Laros

Willem D A Laros

Cursusleider Tiengemeten

Zijn hele leven al loopt Willem D A Laros met een camera om zijn nek. Werkzaam vooral in de branche recreatie en toerisme, de laatste jaren het meest voor motorfiets- en kampeerbladen. Hiervoor reist hij jaarlijks door vele Europese landen. Zijn vrije tijd besteedt hij het liefst aan natuur- en landschapsfotografie.
Al vele jaren verzorgt Willem D A Laros fotocursussen en -workshops, o.a. voor Volksuniversiteit Breda en SNP. Auteur van het boek Compositie (uitverkocht). "Mensen met praktische aanwijzingen direct betere foto’s laten maken: dat is mijn doel."

Paul van Dommelen

Paul van Dommelen

Cursusleider Kaart en Kompas

De kaart is de basis voor je planning en uitvoering van je tocht, zegt geograaf Paul van Dommelen.
De tijd die je in de voorbereiding stopt, win je in het veld dubbel en dwars terug. Op een goede kaart is van alles te zien, van aquaducten tot zendmasten, van diepe valleien tot steile hellingen, en soms zelfs koffie! Dat maakt het mogelijk om een mooie en veilige route te gaan lopen.
Kompas en GPS helpen je op het goede pad te blijven en ondersteunen je op momenten dat je twijfelt aan de route.

Els Groot

Els Groot

Cursusleider Wijnwandelexcursies

Els Groot is sinds ‘99 vinoloog en weet vooral veel van Franse en Italiaanse wijnen. De Côtes du Rhône is de plek waar het allemaal is begonnen, en die kent ze dan ook het beste. Op haar 19e heeft ze een jaar in Frankrijk gewoond en zo is het waarschijnlijk ooit begonnen… Daarnaast houdt Els erg veel van wandelen, buiten zijn, natuur. Ze vindt het omgaan met mensen een van de leukste dingen van het begeleiden van reizen en cursussen: de groepsleden, de mensen ter plekke, met wie ik in de loop van de jaren heel vertrouwd ben geworden.

Shanna Bussink

Shanna Bussink

Cursusleider Wandeltraining

Shanna Bussink bereidt wandelaars voor op hun meerdaagse trektocht. De voorbereiding van zo’n onderneming is dikwijls een complexe puzzel: hoe weet je wat je nodig hebt, wat je fysiek kunt, hoe je veerkrachtig blijft en wat je kunt doen als je verdwaald bent of alles tegenzit? Zelf maakt Shanna het liefst lange solohikes en is ze hike & survivalinstructeur, personal trainer en vitaliteitscoach. Hierdoor is haar rugzak ideaal gevuld met vaardigheden voor jouw voorbereiding op je trektocht: van fysiek fit tot bestendig voor buiten. Zo ga je buitengewoon goed voorbereid op pad!